Humana begravning Humana begravning
08 - 400 200 76

 

hostlov

 

Vi tackar våra kunder för alla fina omdömen och alla kunder vi fått via era rekomendationer

"Stort tack än en gång för din insats och stöd som resulterade i en stämningsfull och värdefull begravning för mamma. Jag och pappa fick mitt i vår sorg ett vackert avslut."

 

"Ja det blev vackert! Vi är så nöjda med dig och prästen
TACK! Från djupet av mitt hjärta."

 

"Det betyder mycket med lyhördhet och närvaro i stunden, vilket vi i vår familj fick av dig."

 

"Du har väglett oss på ett så fint sätt. När vi har tvekat har du med din erfarenhet lotsat oss mot rätt beslut.
Ett innerligt tack."

 

"Det blev en fin begravning. Du skötte det hela smidigt och bra."

 

"Vill verkligen tacka dig för all hjälp under allt detta o vi vill verkligen rekommendera dina tjänster för andra."

 

"Vi vill uttrycka en så stor tacksamhet för det du gjort för oss och den du varit. Vi har känt en sån tillit till dig, din medkänsla, ditt inkännande och den trygghet du har skapat."

 

Vackert värdigt prisvärt Vår målsättning är att alla våra kunder ska uppleva att vi hjälpt dem att skapa en begravning precis så som de ville ha den.

Vår inställning ska präglas av att allt är möjligt och att vi med närvaro ska informera om vilka alternativ som finns och på ett inkännande sätt vägleda och försöka förstå vad kunden vill ha.

Vi vill ge våra kunder möjlighet att på ett enkelt sätt få säga vad de tycker efter begravningen. Därför inbjuder vi till Eftersamtal. Det är en möjlighet att prata om hur man upplevde begravningen eller om hur man går vidare i livet eller om det är något som behöver följas upp.


 

 

 

gravsattning

 

Vackert värdigt prisvärt Gravsättningen eller den sista vilan kan också utformas på olika sätt. Kistbegravning, urnbegravning, minneslund, kolumbarium för att nämna de vanligaste.

Kistbegravning: kistan sänks i jorden vanligtvis i direkt anslutning till begravningsceremonin. Vid ett senare tillfälle förekommer också med eller utan anhöriga närvarande.

Urnbegravning: Urnan sänks i jorden. Vanligen en tid efter begravningsceremonin med eller utan anhöriga närvarande. Vid begravningsceremoni med urna finns möjlighet att ha urnsänkning i anslutning till ceremonin.

Minneslund: En lund eller gräsmatta, olika former förekommer. askan kan spridas eller grävas ner. Det är ett anonymt gravskick och anhöriga får ej närvara när gravsättning sker. Blommor får ofta placeras på en för hela minneslunden gemensam plats.

Askgravplats: Gravplats för aska utan urna, ofta täckt av en platt sten med inskription. Alla stenar är likadana och ligger vanligtvis på rad.

Askgravlund: Askan grävs ner utan urna i en lund och namnplakett sätts upp på mur i anslutning. Olika varianter förekommer. Läs här om nyinvigd askgravlund med vatten på Skogskyrkogården

Kolumbarium: kolumbarium betyder egentligen duvslag och innebär att urnan ställs i en nisch i en urnvägg. Urnan måste vanligtvis vara av koppar. I Stockholm finns kolumbarium på sex ställen, i Högalid, Gustav Vasa, Engelbrekt, St Göran, Hägersten och Farsta församling.

Spridning över vatten: Man kan också gravsätta askan genom att själv sprida askan över vatten. tillstånd krävs då av Länsstyrelsen och det är oftast så att spridning ska ske en kilometer ut från land

 

 

Begravning Maria Magdalena kyrka Begravningsbyrån Humana

Välkomna att kontakta oss

08-400 200 76
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
eller via kontaktformulär

 

Begravningsceremoni enligt Svenska kyrkans ordning

Begravning enligt Svenska kyrkans ordning är den vanligaste begravningsformen. En förutsättning är att vederbörande var medlem i Svenska kyrkan.

Ceremonin hålls enligt Svenska kyrkans ordning. Dock finns inom ritualen utrymme för en del variationer tex vid val av musik. Prästen är ansvarig för begravningsgudstjänsten och det är i samråd med hen som man kommer överens om upplägget. Musiken stäms av med organisten. I vissa kyrkor finns tillgång till cd-spelare.

En kyrklig begravningsceremoni sker oftast i kyrkan men kan även förläggas i ett kapell eller någon annanstans. Är man medlem i Svenska kyrkan får man tillgång till kyrka präst och organist även på andra platser i landet än där man är skriven. Vi hjälper er att hitta och boka lämplig plats och tidpunkt.

 

Kyrkor för begravning på Södermalm

På bilden ser ni St Maria Magdalena kyrka på Södermalm. En av Söders fem vackra kyrkor där många väljer att ha begravning.

Begravning kan också arrangeras i Sofia kyrka, den stora vackra kyrkan vid Vita bergsparken. Katarina kyrka på Högbergsgatan samma gata som Begravningsbyrån Humana ligger på. Allhelgonakyrkan tillhör Katarina församling och ligger i Helgalunden, under kyrkan finns Café Helga som lämpar sig bra för minnesstund efter begravningen.

Högalidskyrkan i närheten av Hornstull. Här finns kolumbarium både ute och inne. I anslutning till Högalidskyrkan finns Ansgarskapellet där man kan ha begravningsceremoni för lite mindre sällskap.

 

Kyrkor för begravning centralt i Stockholm

I Vasastan, på Norrmalm och på Kungsholmen finns också många vackra kyrkor. Adolf Fredriks kyrka, där Olof Palme ligger begravd. I Gustaf Vasa församling har vi Gustaf Vasa kyrka, med kolumbarium för gravsättning av urnor och Sabbatsbergs kyrka, en väldigt fin 1700-tals kyrka.

S:t Görans kyrka i Stadshagen också här finns kolumbarium. Kungsholms kyrka, vars grund lades redan 1673. S:t Matteus kyrka med Lillkyrkan och tillhörande Mikaelskapellet. S:t Johannes kyrka högst upp på Brunkebergsåsen på Norrmalm och Stefanskyrkan. Och Essinge kyrka på Stora Essingens näst högsta punkt.

På Östermalm, Gärdet och i city finns många gamla fina kyrkor tex Oscarskyrkan, Hedvig Eleonora kyrka, Engelbrektskyrkan, S:ta Clara kyrka, S:t Jacobs kyrka.

 

Kyrkor för begravning i västra Stockholm

Kyrkor i Bromma S:ta Birgitta kyrka, som ligger i Nockeby, S:t Ansgars kyrka i Alvik, Västerledskyrkan, som ligger i Smedslätten, Bromma kyrka vars kyrkogård tillhör Stockholms stad. Hässelby Strands kyrkan som invigdes 1970. Hässelby Villastads kyrka, Kista kyrka, Akalla kyrka, Spånga kyrka, S:t Tomas kyrka och Centrumkyrkan i Sundbyberg.

 

Kyrkor för begravning i södra Stockholm

I Skarpnäcks församling har vi Bagarmossens kyrka och Markuskyrkan där klockringningen fortfarande sköts manuellt. Brännkyrka kyrka och Vårfrukyrkan i Brännkyrka församling. I Enskede-Årsta församling har vi Årsta kyrka byggd i tegel, betong och trä och Enskede kyrka belägen i ett parkområde bland villorna i Gamla Enskede.

Hägerstens församling har fyra kyrkor Uppenbarelsekyrkan, Mälarhöjdens kyrka, Gröndals kyrka och kvarterskyrkan i Marievik. Vantörs kyrka mitt på torget i Högdalen och Hagsätra kyrka i Hagsätra centrum. Söderledskyrkan med kolumbarium på bottenvåningen, Stora Sköndals kyrka i Sköndal, Farstastrandkyrkan, en modern kyrka invigd 1997 och Centrumkyrkan nära Farsta centrum.


Med fler kyrkor

Begravningsbyrån Humana hjälper er att boka begravning i den kyrka ni önskar. Möjlighet finns också att boka en kyrklig begravningsceremoni i något kapell. På Skogskyrkogården i Enskede finns fem stycken kapell Trons kapell, Hoppets kapell, Heliga korsets kapell, Skogskapellet och Uppståndelsekapellet. På Råcksta begravningsplats finns Rosens kapell och Liljans kapell. På Norra begravningsplatsen finns Norra kapellet och Stora gravkoret. Kapell finns också på fler ställen i Storstockholm.

 

borgerlig begravning Begravningsbyrå Humana Stockholm

 

Välkomna att kontakta oss

08-400 200 76
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
eller via
kontaktformulär

 

En borgerlig eller icke-religiös begravningsceremoni kan i princip utformas hur man vill. Man har möjlighet att skapa en ceremoni precis så som man vill ha den. Den styrs inte av något regelverk. Ofta ger man den ändå en utformning som liknar den kyrkliga. Istället för präst är det vanligt att man anlitar en officiant.

Anledningen till att man man har en icke-religös ceremoni är oftast att den avlidne valt att inte vara med i Svenska kyrkan och då har man inte tillgång till kyrka och präst. Men man kan också välja en ickereligös ceremoni av andra anledningar.

En borgerlig begravningsceremoni kan äga rum i princip var som helst. Ceremonin kan ske inomhus eller utomhus, i hemmet, i trädgården, vid stranden, vid graven, eller i en allmän samlingslokal.

I Stockholm finns det flera kapell att tillgå för båpde borgerliga och kyrkliga ceremonier, organist som spelar orgel kan ordnas till en kostnad av 1 850 kr.

 

Kapell på Skogskyrkogården

På Skogskyrkogården finns totalt fem kapell. Trons kapell, Hoppets kapell och Heliga korsets kapell ligger alla i stora byggnaden där det tidigare var krematorium på nedre planet. Skogskapellet är ett mindre fristående kapell med plats för 35 personer och Uppståndelsekapellet är också fristående och ligger längre in på Skogskyrkogården. Det används framför allt vid jordbegravning.

 

Kapell på Norra begravningsplatsen

På Norra begravningsplatsen finns Norra kapellet och det lite mindre Stora gravkoret.

 

Kapell på Råcksta begravningsplats

På Råcksta begravningsplats finns två kapell för begravningsceremonier. Rosens kapell med 200 sittplatser och Liljans kapell med 50 sittplatser

 

Fler kapell i Stockholm

På Sandsborgskyrkogården finns Sandsborgskapellet som har öppet under sommarhalvåret. På Galärvarvskyrkogården finns Galärvarvskapellet, ett litet kapell med plats för 15 personer. På Västberga begravningsplats finns Västberga kapell. På Hässelby begravningsplats finns Hässelby kapell som är öppet under sommarhalvåret.

Läs mer om Stockholms stads kapell här

I kranskommunerna runt Stockholm finns också flera fina kapell. Hör av er så berättar vi mer om dem.

 

Den borgerliga ceremonin

Ofta väljer de anhöriga att anlita en officiant som håller ceremonin. Vi samarbetar med välrenomerade Helena Lugnegård. Hon har den speciella förmågan att blanda allvar och humor och lägger ner mycket tid och energi i samtal med anhöriga för att ge en rättvisande bild av den avlidne. Helena är också sångerska. Läs mer om Helena här

Det finns inget som hindrar att man själv eller någon vän eller bekant håller i ceremonin. Det finns inga formella krav på en officiant.

Även om ceremonin inte är religös kan man sjunga psalmer och läsa böner. 

 

Sorgbearbetning Begravningsbyrån Humana

 

Hur tungt det än känns finns stöd och hjälp att få. Det lindrar kanske inte direkt, men att få hjälp att se tillbaka på ljusa minnen kan vara en hjälp att gå vidare. Efter begravningen kommer tid för att ta hand om sig och sin sorg. Det är viktigt att gå igenom sorgen utan att stänga av sina känslor. Det tar olika lång tid att komma igenom och man gör det på helt skilda sätt.

Vi kan hjälpa dig att hitta det stöd och den hjälp som känns rätt för just dig.

Nedan hittar du några exempel på ställen som erbjuder hjälp

  • Svenska institutet för sorgbearbetning, www.sorg.se, erbjuder kurser och workshops
  • Karin Simon erbjuder stödsamtal, kris- och sorgbearbetning. Kontakta oss så förmedlar vi kontakten.
  • Ersta sorgecentrum, www.erstadiakoni.se/sv/ersta-sorgecentrum, erbjuder stöd för att komma vidare i livet
  • Svenska kyrkans olika församlingar erbjuder vanligtvis olika former av samtalsstöd.
  • Randiga huset, www.randigahuset.se
  • Vimil, www.vimil.se, ett nätverk för dem som mist någon mitt i livet
  • Medmänskliga samtal, Charlotte Wagner www.medmanskligasamtal.se

 

 

humana carolina

 

Kontakta oss gärna

08-400 200 76
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

eller via kontaktformulär

 

Vi erbjuder en hjälpande hand före, under och efter begravningen. Vår ambition är att tillsammans med dig planera begravningen så att den blir vacker, värdig, prisvärd och precis så som du vill ha den. Vi ger dig personlig service genom hela begravningsprocessen, från ett inledande samtal till ett eftersamtal. Du är välkommen till oss på möte i lugn och ro, eller så gör vi hembesök.

Om det inte finns möjlighet för ett personligt möte, kan vi ordna allt med hjälp av telefon och internet. Här kan ni boka online och få offert


 

Planera begravningen

Vill man förbereda sig inför mötet kan man titta igenom punkterna nedan. Det är saker som vi går igenom när vi träffas. Men det är inte nödvändigt att vara förberedd när man kommer till oss. 

 

Typ av begravningsceremoni - Läs om kyrklig begravningsceremoni här. Läs om borgerlig begravningsceremoni här.

Plats för begravning - I kyrka eller kapell eller på annan plats

Tidpunkt för begravning - Enligt lag ska begravning ske inom 30 dagar från dödsfallet.

Officiant - Präst vid kyrklig begravning, Vid borgerlig begravning har man ofta en professionell officiant. Det kan också vara en anhörig eller vän

Minnesstund - Samling efter begravningsceremoni med förtäring på restaurang, hyrd lokal, församlingshem, hemma eller på annan plats. Vi hjälper er att boka

Dödsannons - Vilka tidningar och vilken dag. Hur man vill ha den utformad, se publicerade annonser här

Sång och musik - Vid kyrkliga begravningar ingår en organist som spelar orgel. Vid borgerliga begravningar kan man boka organist mot en kostnad. Ofta finns tillgång till musikanläggning. Solist kan vi hjälpa till att ordna.

Kista - Se vårt urval av kistor här

Urna - Urna behöver man vid t.ex. gravsättning i traditionell grav och vid begravningsceremoni med urna. Se vårt urval här

Dekorationer - Kistdekorationer sorgbuketter, bårtäcke eller om man vill pryda kistan på annat sätt, läs mer här

Program - En fyrsidig folder som delas ut vid ceremonin med upplägg och medverkande. Utformas enligt era önskemål

Bouppteckning - Måste enligt lag lämnas till Skatteverket efter tre månader från dödsdagen räknat, Läs mer här

Försäkringsinventering - Vi hjälper er att undersöka om det finns försäkringar i dödsboet, läs mer här

Städning digitala medier - Vi hjälper er att avsluta närvaron i sociala medier, läs mer här

Kremationsbegravning eller kistbegravning - Vill man att kroppen ska kremeras eller gravsättas i kista

Gravsättning - Läs mer om olika former av gravsättning eller den sista vilan här Det finns kistbegravning, urnbegravning, minneslund, kolumbarium för att nämna de vanligaste. Ett alternativ som blir vanligare och vanligare är att man har begravningsceremoni med urna och gravsättning i urngrav i direkt anslutning till ceremonin.

Gravsten - Vi förmedlar kontakt till gravvårdsfirmor som tillhandahåller gravstenar i olika material tex sten, glas och betong, läs mer här

Pris - Alla våra priser hittar du här. Vi ger ett icke bindande kostnadsförslag när du gjort dina val.

 

Har du frågor och funderingar? Då är du självklart välkommen att kontakta oss på Begravningsbyrån Humana. Vi finns med dig hela vägen.