Begravning Skogskyrkogården

Vi på Begravningsbyrån Humana har stor erfarenhet av att ordna begravningar på SkogskyrkogårdenI i Enskede i södra Stockholm. Här finns Hoppets kapell, Trons kapell och Heliga korsets kapell som alla tre ligger i samma byggnad som gamla krematoriet. Skogskapellet är ett lite mindre kapell som ligger för sig själv på Skogskyrkogården. Uppståndelsekapellet är lite större och ligger också för sig själv. I alla kapellen förrättas både kyrkliga och borgerliga begravningar.

Skogskyrkogården invigdes 1920 och 1994 upptogs den på Unescos världsarvslista. Begravningsplatsen skapades av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz.

Många väljer att förlägga kyrkliga begravningar här. Då hjälper vi på Humana begravning till med alla arrangemangen före under och efter begravningen med allt från att boka kapell till att göra bouppteckning. Vi hjälper er att välja det kapell som passar bäst enligt era önskemål.

Vill man hellre ha en borgerlig begravning är något av de fem kapellen här ett naturligt val för många stockholmare. En borgerlig ceremoni följer inga riktlinjer. Vi hjälper er att ordna begravningen precis så som ni vill ha den.

Vill man ha minnesstund och äta en bit efter begravningen finns det fyra ställen i anslutning till kyrkogården som gärna hjälper till.

Skogskyrkogården är en anrik begravningsplats. Här finns möjlighet att få en ny gravplats både för kista och urna. Det finns även en minneslund där askan antingen sprids eller grävs ner på anonym plats. Här finns också en askgravplats.