Vad gör en begravningsbyrå?

Vad gör en begravningsbyrå egentligen? Måste man anlita en begravningsbyrå när någon avlidit och vem är det i så fall som går till begravningsbyrån, måste man vara släkt? Kan man ordna allting själv?

Kunskapen hos gemene man om vad som händer när man dött och tiden precis efter är väldigt låg. Man vet inte vem som är ansvarig för vad och vad man måste göra eller får göra som anhörig.

Kunskapen är skrämmande låg och det medför att de instanser som vet får väldigt mycket makt. Har samhället en skyldighet att informera sina medborgare i denna viktiga fråga?

En begravningsbyrå gör allt det som måste göras när någon avlidit. Man har kontakt med berörda instanser, bokar och administrerar, hjälper till med transport och annat praktiskt. Det finns inget som säger att man inte kan göra allt detta själv. Visst det kan man, men när man inte är proffs blir det betydligt svårare. Vi är vana att anlita proffs i olika sammanhang. Mäklare när vi ska sälja huset, skomakare som lagar skorna etc. Begravningsbyrån Humana på Södermalm i Stockholm har en ambition att sprida kunskap och bjuda in till samtal.

Vi på Humana begravning vill sprida kunskap om begravningar därför inbjuder vi till Tebjudning – samtal om begravning. Ju mer man vet dessto lättare är det att bestämma vad man vill göra själv och vad man vill ha hjälp med.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest