Begravning Allhelgonakyrkan

Allhelgonakyrkan Stockholm
Allhelgonakyrkan, Stockholm

Vi på Humana begravning hjälper gärna till att ordna begravning i Allhelgonakyrkan i Stockholm. Allhelgonakyrkan är vackert belägen i Helgalunden på Södermalm. Den är nyligen renoverad och kyrkan har en sparsmakad stil. Det är en träkyrka som inte har lika mycket guld och andra utsmyckningar som många andra kyrkor.

Allhelgonakyrkan ligger nästan mitt på Södermalm i Stockholms innerstad, bara något kvarter från de stora genomfartsgatorna Götgatan och Ringvägen. 

Kyrkan är lättillgänglig för den som vill ordna begravning på Södermalm. Kvarteren kring Allhelgonakyrkan står i stor kontrast till den storskalighet och det tempo som råder vid Götgatan och Ringvägen genom den enhetliga bostadsbebyggelse som omger kyrkan. Där ligger putsade 3–4-våningshus från 1920- och 30-talet med klassiserande fasader. Det lugn och den småskalighet som präglar detta område ger en småstadskaraktär där Allhelgonakyrkan utgör ett naturligt inslag med sin ålderdomliga karaktär. En trivsam miljö för begravning.

Kyrkan har bland annat blivit känd för “Allhelgonamässan” som startade 1997 med prästen Olle Carlsson som initiativtagare.

Vi på Begravningsbyrån Humana vill gärna hitta den kyrka som passar in på anhörigas önskemål vad gäller begravning. Allhelgonakyrkan tillhör Katarina församling, men man behöver inte tillhöra församlingen för att ha begravningsceremoni här. Många väljer Allhelgonakyrkan för att den är lite mindre och dess fina läge.

Vad en begravning kostar kan ni se på vår sida priser. Hos oss kan ni beställa både en billig begravning och en mer påkostad. Priset varierar med hur mycket man själv vill vara delaktig. Till exempel kanske man själv vill ordna blomdekorationen.