Blommor till begravning

Blommor till begravningen hjälper till att göra den till ett vackert minne. Det är en gammal tradition att på olika sätt hedra den avlidne med blomsterdekorationer. Det brukar vara i form av kistdekoration, sorgbuketter och kransar och den personliga handblomman som man lägger på kistan vid avskedstagandet.

Vi samarbetar med  Businessflower, se businessflower.se tel 0761-738428. Vi hjälper er med beställningen i samband med att vi tillsammans planerar begravningen. Som annan anhörig eller vän som vill skicka en blomma till begravningen kan du själv kontakta Businessflower så ordnar de så att blommorna kommer till begravningen.

Vanligt är att man dekorerar kistan med blommor. En kistdekoration kan göras på oändligt många sätt, enkelt, stilrent, skogsinspirerat, färgglatt, allt efter tycke och smak.

Den kan smyckas personligt med favoritblommor, personliga tillhörigheter, fotografier. Man kan göra arrangemang som speglar den bortgågnes liv.

Blombuketter av olika slag, stående buketter, liggande buketter, kransar hjärtan mm med band eller kort.

Anhöriga och vänner vill ofta hedra den avlidne genom att skicka en blombukett till begravningsceremonin. Blommor som sedan placeras ut runt kistan av begravningsentreprenören.

Begravningsblommor Stockholm Begravningsbyrå Stockholm

Kistan kan också dekoreras med ett bårtäcke eller annat tygstycke. Man kan täcka hela kistan eller drapera tyget lite vackert som man tycker. Vi hyr ut två varianter av bårtäcken.