Planera begravning

Planera begravning i Stockholm – hos oss får ni hjälp och stöd att utforma begravningen så att den blir precis så som ni vill ha den. Det är mycket att tänka på och inte alltid så lätt när man dessutom befinner sig i en utsatt situation. Vi finns här för er och hjälper er genom hela begravningsprocessen. En och samma person, i möjligaste mån, hjälper er före under och efter begravningen.

För att underlätta har vi i begravningsplaneraren nedan tagit upp ett antal punkter som man ska ta ställning till.

Ni kan titta igenom i lugn och ro hemma eller så går vi igenom allting när vi träffas. Ni får möjlighet att ställa frågor och vi bokar och planerar tillsammans.

Ni är välkomna att kontakta oss för att boka tid för ett möte 08-400 200 76

Begravningsplaneraren

Man ska ta ställning till om det ska vara kyrklig eller borgerlig begravning

Boka ceremoni i kyrka eller kapell eller på annan plats.

Enligt lag ska begravning ske inom 30 dagar från dödsfallet räknat.

Prästen är officiant vid kyrklig begravning. Vid borgerlig begravning har man ofta en professionell officiant, läs mer här. 

Samling efter begravningsceremoni med förtäring på restaurang, hyrd lokal, församlingshem, hemma eller på annan plats. Vi hjälper er att boka.

Vilka tidningar och vilken dag. Hur man vill ha den utformad, se publicerade annonser här

Vid kyrkliga begravningar ingår en organist som spelar orgel. Vid borgerliga begravningar kan vi boka organist mot en kostnad. Ofta finns tillgång till musikanläggning. Solist kan vi hjälpa till att ordna.

Urna behöver man vid t.ex. gravsättning i traditionell grav och vid begravningsceremoni med urna, se vårt urval här

Kistdekorationer sorgbuketter, bårtäcke eller om ni vill pryda kistan på annat sätt, läs mer här

En fyrsidig folder som delas ut vid ceremonin med upplägg och medverkande. Utformas enligt era önskemål läs mer här

Vill man att kroppen ska kremeras eller gravsättas i kista

Istället för att ha begravningsceremoni med kista kan man välja kremering innan begravningsceremonin och ha en ceremoni med urna. Det öppnar för möjligheten att ha gravsättning i anslutning till ceremonin. Ceremoni med urna behöver inte ske inom 30 dagar utan man har ett helt år på sig, även om det inte är att rekommendera att vänta med begravningen.

Läs mer om olika former av gravsättning eller den sista vilan här Det finns kistbegravning, urnbegravning, minneslund, kolumbarium för att nämna de vanligaste. Ett alternativ är att man har begravningsceremoni med urna och gravsättning i urngrav i direkt anslutning till ceremonin. Läs mer här

Vi förmedlar kontakt till gravvårdsfirmor som tillhandahåller gravstenar i olika material tex sten, glas och betong, läs mer här

 

Måste enligt lag lämnas till Skatteverket efter tre månader från dödsdagen räknat, läs mer här

Vi hjälper er att undersöka om det finns försäkringar i dödsboet, läs mer här

Hjälp att hantera det praktiska vad gäller dödsboet, såsom städning försäljning etc läs mer här

Skatteverket utfärdar ett dödsfallsintyg och en släktutredning som vi på begravningsbyrån förmedlar till er. Det gäller som en form av fullmakt gentemot tex banken

Se våra priser på varor och tjänster

Blad Begravningsbyrån Humana