Gravsten

Att ha en vacker gravsten vid graven kan göra det till en fin minnesplats att besöka. Man kan inrätta ett maosoleum eller hitta en fin natursten. Det finns många olika sorters gravstenar att välja mellan. På de olika begravningsplatserna är det bestämmelser angående hur stenarna ska var utformade.

Gravstenar och gravvårdar

Att välja gravsten eller gravvård gör man bäst i samråd med en kunnig hantverkare. Vi samarbetar med Gravvårdsfirman Eugen IHS som använder kvalitetsstenar från Sverige, Norge och Finland. De tillhandahåller också, smideskors, träkors och tillbehör. Du kan beställa inskription, omförgyllning och ommålning av text på befintlig gravsten.

De hjälper även till med kompletterande inskriptioner och andra arbeten på befintliga stenar. Ibland utförs arbetet på plats på begravningsplatsen och ibland tar man stenen med till firman och utför arbetet där. De utför arbeten på kyrkogårdar och begravningsplatser i hela Storstockholm.

När ni vill beställa gravvårdsarbeten, kontakta  Gravvårdsfirman Eugen IHS eller kontakta oss så förmedlar vi kontakten.

Glasgravsten ett vackert och miljövänligt alternativ, tillverkad i Sverige. Genom ett samarbete med Art on glas i Stockholm har ni möjlighet att beställa en vacker gravsten tillverkad helt i glas med vackra motiv.

Vi samarbetar med ett gjuteri som har tagit fram ett antal gravstensmodeller i betong.  Stenarna terrazzoslipas och behandlas för att ge en skyddande och smutsavvisande yta.

En intressant formgivning och ett alternativ till traditionella gravstensmodeller.

gravsten Begravningsbyrån Humana

Gravsättningen eller den sista vilan kan utformas på olika sätt.

Jordbegravning där kistan gravsätts, urnbegravning, minneslund eller kolumbarium för att nämna de vanligaste.