Kyrklig begravning Stockholm

Begravningsceremoni enligt Svenska kyrkans ordning

Church Kyrklig begravning i Stockholm. Begravningsceremonin hålls enligt svenska kyrkans ordning, och det är en förutsättning att vederbörande var medlem i kyrkan.

Vi på Begravningsbyrån Humana hjälper er att hitta en för er lämplig kyrka och bokar tid. Ni kan i stort sätt välja vilken kyrka ni vill, ni behöver inte ha någon anknytning. Som medlem i svenska kyrkan får man tillgång till kyrka, präst och organist även på andra platser i landet än där man är skriven.

Prästen är ansvarig för begravningsgudstjänsten och det är i samråd med hen som ni kommer överens om upplägget. Musiken stämmer ni eller prästen av med organisten. Ett ofta uppskattat inslag är sång av en solist.

Inom ritualen ges utrymme för en del variationer och tillägg. Ni kan lägga till något personligt musikstycke, en anhörig eller vän kanske vill säga något eller läsa en dikt.

En kyrklig begravningsceremoni sker oftast i kyrkan men kan även förläggas i ett kapell eller någon annanstans.

Begravning på Södermalm

S:t Maria Magdalena kyrka på Södermalm är den kyrka som ligger närmast Begravningsbyrån Humana. En av Söders fem vackra kyrkor där kan ni välja att ha begravning.

Begravning kan vi också arrangera i Sofia kyrka, den stora pamapiga kyrkan i Vita bergsparken. Eller i Katarina kyrka på Högbergsgatan, samma gata som Begravningsbyrån Humana ligger på, eller i Allhelgonakyrkan som tillhör Katarina församling och ligger i Helgalunden.

Högalidskyrkan i närheten av Hornstull. Här finns kolumbarium både ute och inne. I anslutning till Högalidskyrkan finns S:t Ansgarskapellet där man kan ha begravningsceremoni för lite mindre sällskap.

Begravning centralt i Stockholm

I Vasastan, på Norrmalm och på Kungsholmen finns också många vackra kyrkor. Adolf Fredriks kyrka, där Olof Palme ligger begravd. I Gustaf Vasa församling har vi Gustaf Vasa kyrka, med kolumbarium för gravsättning av urnor och Sabbatsbergs kyrka, en väldigt fin 1700-tals kyrka.

S:t Görans kyrka i Stadshagen också här finns kolumbarium. Kungsholms kyrka, vars grund lades redan 1673. S:t Matteus kyrka med Lillkyrkan och tillhörande Mikaelskapellet. S:t Johannes kyrka högst upp på Brunkebergsåsen på Norrmalm och Stefanskyrkan. Och Essinge kyrka på Stora Essingens näst högsta punkt.

På Östermalm, Gärdet och i city finns många gamla fina kyrkor tex Oscarskyrkan, Hedvig Eleonora kyrka, Engelbrektskyrkan, S:ta Clara kyrka, S:t Jacobs kyrka.

Begravning i västra Stockholm

Kyrkor i Bromma är S:ta Birgitta kyrka, som ligger i Nockeby, S:t Ansgars kyrka i Alvik, Västerledskyrkan, som ligger i Smedslätten, Bromma kyrka vars kyrkogård tillhör Stockholms stad. Hässelby Strands kyrkan som invigdes 1970. Hässelby Villastads kyrka, Kista kyrka, Akalla kyrka, Spånga kyrka, S:t Tomas kyrka och Centrumkyrkan i Sundbyberg.

Begravning i södra Stockholm

I Skarpnäcks församling har vi Bagarmossens kyrka och Markuskyrkan där klockringningen fortfarande sköts manuellt. Brännkyrka kyrka och Vårfrukyrkan i Brännkyrka församling. I Enskede-Årsta församling har vi Årsta kyrka byggd i tegel, betong och trä och Enskede kyrka belägen i ett parkområde bland villorna i Gamla Enskede.

Hägerstens församling har fyra kyrkor. Uppenbarelsekyrkan, Mälarhöjdens kyrka, Gröndals kyrka och kvarterskyrkan i Marievik. Vantörs kyrka mitt på torget i Högdalen och Hagsätra kyrka i Hagsätra centrum. Söderledskyrkan med kolumbarium på bottenvåningen, Stora Sköndals kyrka i Sköndal, Farstastrandkyrkan, en modern kyrka invigd 1997 och Centrumkyrkan nära Farsta centrum.

Kyrklig begravning i kapell

Möjlighet finns också att boka en kyrklig begravningsceremoni i något kapell. På Skogskyrkogården i Enskede finns fem kapell, Trons kapell, Hoppets kapell, Heliga korsets kapell, Skogskapellet och Uppståndelsekapellet. På Råcksta begravningsplats finns Rosens kapell och Liljans kapell. På Norra begravningsplatsen finns Norra kapellet och Stora gravkoret. Kapell finns också på fler ställen i Storstockholm.