Bårtäcken

Vackert värdigt prisvärt. Dekorera kistan med ett vackert bårtäcke. På bårtäcket kan man lägga matchande blommor eller låta bli om man vill framhäva bårtäcket.

Bårtäcken upplever något av en renässans. Tidigare bestod de av vävda eller broderade tygstycken som lades över kistan. Det förekom att bårtäcken var en familjeklenod som användes i generationer men vanligast var att låna dem från kyrkan, vilket man kan göra än idag. Då får man dock oftast inte lägga blommor ovanpå. De äldre bårtäckena var ofta försedda med broderade texter, initialer och årtal.

Nu för tiden används företrädesvis ett större tygstycke som täcker hela kistan. Men det står var och en fritt att använda den form av tygdekoration man vill.

Om man tänker i ekonomiska banor kan ett alternativ vara att ha en enkel kista och pryda den med ett vackert bårtäcke. Vi hyr ut bårtäcken som man får lägga blommor på till våra kunder för 595 kr. Om man endast vill hyra bårtäcke utan att anlita oss som begravningsbyrå kostar det 795 kr.

Nedan vårt glansiga bårtäcke. Det som återfinns till höger i bilden till höger.