Begravning Norra begravningsplatsen

Norra begravningsplatsen Begravningsbyrån Humana hjälper gärna till att ordna begravning i något av kapellen på Norra begravningsplatsen. Det finns Norra kapellet eller Norra krematoriet som det hette tidigare. Ett mycket vackert och stilfullt kapell med mycket plats för de lite större begravningarna. Det andra kapellet heter Stora gravkoret och har plats för 60 gäster.

Stora gravkoret ligger relativt nära Karolinska sjukhuset och bussar. Norra kapellet är inte lika tillgängligt för den som inte gärna tar sig en promenad.

Här förrättas både kyrkliga och borgerliga begravningar. Många förlägger minnesstunden efter begravningen på Solnadals värdshus, som ligger precis utanför begravningsplatsen. Ett annat trevligt alternativ är Koppartälten i Hagaparken.

På begravningsplatsen finns ett antal mycket storslagna och vackra gravanordningar som är värda ett besök. Flera kända personer är begravda på Norra begravningsplatsen som Alfred Nobel, August Strindberg, Ragnar Östberg, Gösta Ekman och Ingrid Bergman.