Billig begravning – från 5 900 kr

I begravningsbranschen råder konkurrens på vissa orter hård konkurrens. Vi begravningsbyråer lever på att hjälpa till att ordna begravningar enligt kundens önskemål. Ju fler varor och tjänster vi säljer dessto mer pengar tjänar vi, som vilket företag som helst. På senare år marknadsför vissa begravningsbyråer billiga begravningar från tex 5900 kr

En sk begravning för 5900 kr är ingen begravning i egentlig mening utan det är en transport från bårhus till krematorium utan begravningsceremoni. Det är ett fenomen där man har bortrationaliserat det som i folkmun kallas begravning.

Att som begravningsbyrå sälja dessa sk direktkremeringar är ingen lönsam affär, jämfört med att sälja en fin vanlig begravning. Jag tror att alla vi begravningsbyråer mycket hellre skulle sälja “riktiga” begravningar istället för direktkremeringar.

För några år sedan var direktkremering ett relativt okänt begrepp och fenomen. I takt med att konkurrensen ökat har vissa begravningsbyråer lanserat direktkremering som ett billigt alternativ.

Det betyder enligt mitt sätt att se att begravningsbyråerna sågar av den gren de själva sitter på. De markandsför direktkremering så hårt att det blir ett alternativ för kunden att beakta. Ett alternativ där vänner och bekanta inte får möjlighet att “gå på begravning” och ta avsked. Ett alternativ där begravningsbyrån tar bort sin roll som begravningsarrangör. Detta är ett lose-lose concept.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest