Boka begravning på nätet

Nu kan man boka begravning snabbt och enkelt på nätet. Det låter ju väldigt bra eller? Finns det någon baksida? Faktum är att en anhörig eller till och med en bekant kan boka begravning eller direktkremering utan ceremoni för en avliden person.

På nätet behöver man inte svara på några jobbiga frågor öga mot öga. Tex frågor om det finns andra anhöriga som vill vara med och bestämma om hur begravningen ska genomföras. När någon avlider tar man fram en släktutredning från Skatteverket. Där ser man den avlidnes maka/make eller registrerad partner, eventuella barn och i vissa fall föräldrar. Sambo tas inte med i släktutredningen.

Det torde ligga i alla begravningsbyråers arbete att ta reda på vilka nära anhöriga som finns och förvissa sig om att den som bokar begravningen verkligen har diskuterat saken med andra anhöriga. Detta är naturligtvis extra viktigt innan något så oåterkalligt som en direktkremering utan begravningsceremoni bokas.

Även hos oss kan man boka på nätet. Vi är inte emot att man bokar mycket av begravningen på nätet, men man måste göra en avstämning och kolla att alla anhöriga är överens så att inget görs snabbt och enkelt utan alla anhörigas vetskap och medgivande. Det finns många viktiga frågeställningar i samband med bokning på nätet som kan och bör diskuteras i branschen.

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest