Direktkremering

Direktkremering, vad är det är det kanske många som undrar. Det är begravning utan ceremoni. Vederbörande hämtas på bårhuset och körs direkt till krematoriet utan att man först har en kyrklig eller borgerlig begravningsceremoni i kyrka eller kapell och inte någon annanstans heller.

Direktkremering är något som ökar i hög grad. Jag har en teori om varför det ökar – det kostar inte lika mycket. I tackt med att konkurrensen i begravningsbranschen ökar försöker många begravningsbyråer sälja in billiga alternativ.

Det annonseras på nätet för begravningar till väldigt låga priser, men man berättar inte då att det inte är en “riktig” begravning man syftar på utan en sk direktkremering. Visst kan det finnas fall där en direktkremering är ett värdigt alternativ. Dock är det i sådana fall väldigt viktigt att som begravningsbyrå försäkra sig om att alla anhöriga är överens. Jag hade ett fall där änkan ville planera en traditionell begravning för sin man, men då hade han redan blivit kremerad. Hans barn från ett tidigare äktenskap hade snabbt och enkelt ordnat en direktkremering på nätet – några knapptryck bort.

I vissa fall finns det inga anhöriga och det blir socilatjänsten som ordnar begravning och då blir det en värdig med ceremoni och allt. Det händer att präst, organist och begravningsentreprenör är de enda närvarande.

Ordna en vacker värdig och prisvärd begravning med hjälp av oss på Begravningsbyrån Humana

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest