Begravning Katarina kyrka

Katarina Kyrka, Stockholm Begravning i Katarina kyrka på Söder i Stockholm. Begravningsbyrån Humana ligger på samma gata och det ligger nära till hands för oss att hjälpa till att ordna begravning. Kyrkan är stor men lämpar sig för både stora och små begravningar. På kyrkogården finns det möjlighet att få en askgravplats eller plats för askan i minneslunden.

Per Anders Fogelström, Anna Lindh och Cornelis Vreeswijk har sina gravplatser här.

Vill ni ordna begravning i Katarina kyrka hjälper vi till att boka tid, präst och organist enligt era önskemål. Vill ni ha en solist som sjunger eller spelar något speciellt ordnar vi det. Skulle ni hellre vill höra något stycke på cd, så har kyrkan en fin anläggning. Det är också mycket uppskattat att använda kyrkans församlingslokal för minnesstund efter begravningen.

Vi på Humana är väl förtrogna med att arrangera begravningar i Katarina kyrka. Det kan kännas tryggt för anhöriga att veta.

Katarina kyrka stod klar 1695 men har sedan dess drabbats av två bränder den ena så sent som 1990. Kyrktornet störtade samman och gick genom kyrkvalvet. Kyrkan rekonstruerades under fem års tid och återinvigdes 1995.

I Katarina församling finns ytterligare en kyrka, Allhelgonakyrkan som ligger i Helgalunden i hjärtat av Södermalm