Begravning Sofia kyrka

Sofia kyrka, Stockholm Begravning i Sofia kyrka på Södermalm. Vi på Begravningsbyrån Humana hjälper er gärna med allt i samband med begravning och dödsfall. Vi sköter alla arrangemangen före, under och efter begravningen. Vackert värdigt och prisvärt.

Sofia kyrka är uppkallad av Oscar II:s gemål, Sofia av Nassau. Kyrkan har skapats av arkitekten Gustaf Hermansson. Byggnationen startade 1902 och fyra år senare, 1906, skedde invigningen. Det dröjde dock tio år innan Sofia församling formellt bildades, vilket skedde 1917. Sofia kyrka är högt och vackert belägen invid Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm.

Att ha begravning i Sofia kyrka är möjligt för alla som är med i svenska kyrkan. Den bortgågne behöver inte vara med just i Sofia församling. Det kan finnas många skäl till att ni väljer att ha begravning här. Anhöriga kanske bor på Söder eller den som ska begravas kanske var född på Söder.

I  församlingslokalen i anslutning till kyrkan finns möjlighet att ha minnesstund efter begravningen.

Gravsättning kan inte ske vid Sofia kyrka för kyrkan saknar en egentlig kyrkogård, utan då får man välja någon annan begravningsplats, tex Skogskyrkogården.

Sjöstadskapellet

Sjöstadskapellet i Hammarby sjöstad tillhör också Sofia församling och är beläget vid Lugnets allé. Kapellet har tre våningar och dess ytterväggar är av glas. I översta våningen är själva kapellet inrymt. Vid husets västra hörn intill ingången står klocktornet i gråsvart sten. I tornet hänger två klockor väl synliga utifrån.

Begravningsbyrån Humana hjälper er gärna att ordna begravning  i Sjöstadskapellet för det lite mindre sällskapet. Här finns också lokal för minnesstund på ett av våningsplanen.